Kálmán, Ákos (2012): Agrárpiaci Jelentések, Baromfi. (20): [Periodical]
|
PDF
Download (1MB) | Preview |
Abstract
Németországban továbbra is a sertéshús a legkedveltebb húsféle a fogyasztók körében, ugyanakkor egyre jobban preferálják a magas fehérjetartalmú és alacsony zsírtartalmú baromfihúst is. A növekvő húsfogyasztást főleg belső termelésből fedezik. A vállalkozások 78 százaléka 10 ezernél kevesebb, míg 8 százaléka 50 ezernél több baromfit tart. A fogyasztók Oroszországban is előnyben részesítik a baromfihúst a drágább sertés- és marhahússal szemben. A csirkehúsimport 3 százalékos emelkedése várható 2013-ban, elsősorban vám- és kvótamentes Ukrajnából és Fehéroroszországból. Magyarországon a vágópulyka felvásárolt mennyisége 3 százalékkal csökkent, élősúlyos termelői ára (369,5 forint/kg) 3 százalékkal volt magasabb 2012 első kilenc hónapjában az egy évvel korábbinál. A 10 darabos étkezési tojás (M+L) értékesített mennyisége 6 százalékkal volt kevesebb az idei esztendő első kilenc hónapjában, ugyanakkor a csomagolóhelyi ára 46 százalékkal emelkedett (24,9 forint/db) a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.
Item Type: | Periodical |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | termelés, baromfi, értékesítési ár, termelői ár, csirkehús, kereskedelem, pulyka, kínálat, export, piac, tojás, csomagolóhelyi ár, nemzetközi árinformációk, csirke kereslet, fogyasztás, kacsa, átlagár, piaci jelentés, világpiac, pulykahús |
Subjects: | Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics > Q02 - Commodity Markets Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics > Q1 - Agriculture > Q11 - Aggregate Supply and Demand Analysis – Prices |
Depositing User: | István Ady |
Date Deposited: | 03 Mar 2016 11:58 |
Last Modified: | 03 Mar 2016 11:58 |
URI: | http://repo.aki.gov.hu/id/eprint/771 |
Actions (login required)
View Item |