Repository of the Research Institute of Agricultural Economics

Élelmiszeripari kapacitásjelentés 2016. év (revízió 2018. 5. hó)

Boldog, Valéria and Csoltai, Veronika and Ehretné Berczi, Ildikó and Fekete, Géza and Kiss, Gabriella and Marosán, Ágnes and Medináné Lázár, Virgilia (2017): Élelmiszeripari kapacitásjelentés 2016. év (revízió 2018. 5. hó). (1.): [Periodical]

[img]
Preview
PDF
Download (922kB) | Preview

Abstract

Ez a kiadvány az Élelmiszeripari kapacitás felmérés című, 2385-ös nyilvántartási számú Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) keretében végzett adatgyűjtés alapján készült. Az adatgyűjtés a statisztikai törvény felhatalmazása alapján kiadott kormányrendelet előírásai szerint történik. Az adatszolgáltatás az élelmiszer-, ital- és dohánytermékek gyártásával foglalkozó kijelölt szervezetek számára kötelező. Az adatgyűjtés teljes körű volt és telephelyenként történt. Az adatok beküldési határideje 2017. március 31-e volt. A kiadvány táblázataiban a három ponttal jelölt mezők a statisztikai törvény értelmében védett adatokat jelölnek, a vonallal jelölt hely esetében nem rendelkezünk adatokkal. A kiadvány célja, hogy átfogó képet nyújtson a magyarországi élelmiszeripar kapacitás kihasználtságáról 2016-ra vonatkozóan. Az adatszolgáltatásra kijelölt 4513 élelmiszer-, ital- és dohánytermékek gyártásával foglalkozó szervezetek 63 százaléka teljesítette az adatszolgáltatást. A kérdőíven előforduló 136 gyártósorról beérkezett adatok alapján kiadványunkban 52 gyártóvonalat dolgoztunk fel. A feldolgozás során a kapacitás kihasználtságot egy ötfokozatú skálával jelenítettük meg, ahol a 20 százalék alatti kategóriát nagyon alacsonynak, a 20 és 40 százalék közöttit alacsonynak, a 40 és 60 százalék közöttit közepesnek, a 60 és 80 százalék közöttit magasnak, a 80 százalék fölöttit nagyon magasnak neveztük el.

Item Type: Periodical
Additional Information: Statisztikai jelentések
Uncontrolled Keywords: Hús-, baromfihús-feldolgozás; Tartósított termékek gyártása; Növényi olaj és állati zsírok gyártása; Tejfeldolgozás; Malomipari termékek gyártása; Takarmányipari termékek gyártása; Sütőipari termékek gyártása; Egyéb élelmiszerek gyártása; Alkoholmentes italok gyártása; Alkoholtartalmú italok gyártása; kapacitáskihasználtság
Subjects: Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics
Depositing User: István Ady
Date Deposited: 18 Sep 2017 13:15
Last Modified: 18 Jul 2018 06:47
URI: http://repo.aki.gov.hu/id/eprint/2546

Actions (login required)

View Item View Item