Boldog, Valéria and Csoltai, Veronika and Ehretné Berczi, Ildikó and Fekete, Géza and Kiss, Gabriella and Marosán, Ágnes and Medináné Lázár, Virgilia
(2017):
Élelmiszeripari kapacitásjelentés
2016. év (revízió 2018. 5. hó).
(1.):
[Periodical]
Abstract
Ez a kiadvány az Élelmiszeripari kapacitás felmérés című, 2385-ös nyilvántartási számú Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) keretében végzett adatgyűjtés alapján készült.
Az adatgyűjtés a statisztikai törvény felhatalmazása alapján kiadott kormányrendelet előírásai szerint történik.
Az adatszolgáltatás az élelmiszer-, ital- és dohánytermékek gyártásával foglalkozó kijelölt szervezetek számára kötelező. Az adatgyűjtés teljes körű volt és telephelyenként történt.
Az adatok beküldési határideje 2017. március 31-e volt.
A kiadvány táblázataiban a három ponttal jelölt mezők a statisztikai törvény értelmében védett adatokat jelölnek, a vonallal jelölt hely esetében nem rendelkezünk adatokkal. A kiadvány célja, hogy átfogó képet nyújtson a magyarországi élelmiszeripar kapacitás kihasználtságáról 2016-ra vonatkozóan.
Az adatszolgáltatásra kijelölt 4513 élelmiszer-, ital- és dohánytermékek gyártásával foglalkozó szervezetek 63 százaléka teljesítette az adatszolgáltatást.
A kérdőíven előforduló 136 gyártósorról beérkezett adatok alapján kiadványunkban 52 gyártóvonalat dolgoztunk fel.
A feldolgozás során a kapacitás kihasználtságot egy ötfokozatú skálával jelenítettük meg, ahol a 20 százalék alatti kategóriát nagyon alacsonynak, a 20 és 40 százalék közöttit alacsonynak, a 40 és 60 százalék közöttit közepesnek, a 60 és 80 százalék közöttit magasnak, a 80 százalék fölöttit nagyon magasnak neveztük el.
Item Type: |
Periodical
|
Additional Information: |
Statisztikai jelentések |
Uncontrolled Keywords: |
Hús-, baromfihús-feldolgozás; Tartósított termékek gyártása; Növényi olaj és állati zsírok gyártása; Tejfeldolgozás; Malomipari termékek gyártása; Takarmányipari termékek gyártása; Sütőipari termékek gyártása; Egyéb élelmiszerek gyártása; Alkoholmentes italok gyártása; Alkoholtartalmú italok gyártása; kapacitáskihasználtság |
Subjects: |
Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics |
Depositing User: |
István Ady
|
Date Deposited: |
18 Sep 2017 13:15 |
Last Modified: |
18 Jul 2018 06:47 |
URI: |
http://repo.aki.gov.hu/id/eprint/2546 |
Actions (login required)
|
View Item |