Repository of the Research Institute of Agricultural Economics

Az élelmiszeripari kapacitások helyzete Magyarországon 2017

Bábáné Demeter, Edit and Boldog, Valéria and Ehretné Berczi, Ildikó and Fekete, Géza and Csoltai, Veronika and Kiss, Gabriella and Marosán, Ágnes and Medináné Lázár, Virgilia (2020): Az élelmiszeripari kapacitások helyzete Magyarországon 2017. [Periodical]

[img]
Preview
PDF
Download (7MB) | Preview

Abstract

Megnövekedett az igény a kormányzat részéről a hazai élelmiszeripar kapacitásainak ismeretére a megváltozott finanszírozási, pályázati környezet miatt, így a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet (NAIK AKI) felvállalta a kapacitásfelvétel lebonyolítását 2018-ban is. A kiadvány célja, hogy átfogó képet nyújtson a magyarországi élelmiszeripar kapacitásainak nagyságáról és azok kihasználtságáról 2017-re vonatkozóan. Az adatgyűjtés megvalósulását a hatályos statisztikai törvény és a kapcsolódó Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) rendelet tette lehetővé, amivel kötelezővé vált az élelmiszer, ital- és dohánytermékek gyártásával foglalkozó kijelölt szervezetek számára a statisztikai adatszolgáltatás.

Item Type: Periodical
Uncontrolled Keywords: hús-, baromfihús-feldolgozás; tartósított termékek gyártása; növényi olaj és állati zsírok gyártása; tejfeldolgozás; malomipari termékek gyártása; takarmányipari termékek gyártása; sütőipari termékek gyártása; egyéb élelmiszerek gyártása; alkoholmentes italok gyártása; alkoholtartalmú italok gyártása; kapacitáskihasználtság
Subjects: Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics
Depositing User: Attila Vrana
Date Deposited: 02 Mar 2020 14:37
Last Modified: 02 Mar 2020 14:37
URI: http://repo.aki.gov.hu/id/eprint/3538

Actions (login required)

View Item View Item