Kálmán, Ákos (2014): Agrárpiaci Jelentések, Baromfi. (12): [Periodical]
|
PDF
Download (597kB) | Preview |
Abstract
Ausztráliában a baromfihús – a versenyképes kiskereskedelmi ára és a fogyasztói szokások változása miatt – az elmúlt hét évben a legkedveltebb hústermékké vált. A csirkehústermelés – amely a teljes baromfihús-kibocsátás 95 százalékát adja – 2004 óta évente 4 százalékkal bővült, és az előrejelzés szerint 2014-re eléri az 1,1 millió tonnát. Az Európai Bizottság adatai alapján 2014 1-24. hetében 193,8 euró/100 kg volt az egész csirke uniós átlagára, ami megegyezett az előző év azonos időszakának árszintjével. A KSH adatai szerint Magyarország baromfihúsexportja 2 százalékkal, baromfihúsimportja 11 százalékkal bővült 2014 első negyedévében 2013 hasonló időszakához viszonyítva. Magyarországon a vágócsirke felvásárolt mennyisége 6,6 százalékkal, élősúlyos termelői ára (275 forint/kg) 8 százalékkal csökkent 2014 első huszonnégy hetében az egy évvel korábbihoz képest.
Item Type: | Periodical |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | termelés, baromfi, értékesítési ár, termelői ár, csirkehús, kereskedelem, pulyka, kínálat, export, piac, tojás, csomagolóhelyi ár, nemzetközi árinformációk, csirke kereslet, fogyasztás, kacsa, átlagár, piaci jelentés, világpiac, pulykahús |
Subjects: | Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics > Q02 - Commodity Markets Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics > Q1 - Agriculture > Q11 - Aggregate Supply and Demand Analysis – Prices |
Depositing User: | István Ady |
Date Deposited: | 02 Mar 2016 09:36 |
Last Modified: | 02 Mar 2016 09:36 |
URI: | http://repo.aki.gov.hu/id/eprint/707 |
Actions (login required)
View Item |