Isépy, Anett and Losonczi, Tünde and Ecsediné Wanek, Zsuzsanna (2024): Agrárpiaci Jelentések ZÖLDSÉG, GYÜMÖLCS ÉS BOR. (18.): [Periodical]
|
PDF
Download (1MB) | Preview |
Abstract
Az AKI PÁIR adatai szerint a Budapesti Nagybani Piacon a 37. héten a belföldi laskagombát 1200 (+20 százalék), míg a csiperkegombát 1000 forint/kilogramm leggyakoribb ár jellemezte. A hazai szilva-fajták leggyakoribb ára 315–400 forint/kilogramm között mozgott. A szabadföldi, fehér fejes káposzta ára 13 százalékkal 244 forintra emelkedett kilogrammonként a 25–37. héten az előző évihez képest. __________________________________________________ According to the data of AKI PAIR, at the Budapest Wholesale market in week 37 the most usual price for domestic oyster mushrooms was HUF 1200 (+20 per cent), while champignons were HUF 1000 per kilogram during the examined week. The most usual price of domestic plum varieties varied from HUF 315 to 400 per kilogram. The price of white cabbage was HUF 244 per kilogram in the 25–37th weeks of 2024, which is 13 per cent higher than it was in the same period of the previous year.
Item Type: | Periodical |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | agrárpiac, zöldség, gyümölcs, bor, nagybani piac, árak, termelői ár, narancs, gomba, paprika, körte, meggy, mandarin, gyümölcs, fokhagyma, fogyasztói piac, kajszibarack, fejes káposzta, citrom, burgonya, cseresznye, banán, alma, bor, vöröshagyma, termelői ár, uborka, zöldség, paradicsom, őszibarack, sárgarépa, szilva, nagybani piac |
Subjects: | Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics > Q02 - Commodity Markets Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics > Q1 - Agriculture > Q11 - Aggregate Supply and Demand Analysis – Prices |
Depositing User: | Attila Vrana |
Date Deposited: | 17 Sep 2024 13:08 |
Last Modified: | 17 Sep 2024 13:08 |
URI: | http://repo.aki.gov.hu/id/eprint/4307 |
Actions (login required)
View Item |