Egri, Edit (2017): Agrárpiaci Jelentések ÉLŐÁLLAT ÉS HÚS. (7.): [Periodical]
|
PDF
Download (919kB) | Preview |
Abstract
Az Amerikai Egyesült Államok agrárminisztériumának (USDA) áprilisban megjelent rövid távú projekciója szerint a világ sertéshústermelése 874 ezer tonnával, 110,7 millió tonnára emelkedhet az idén a 2016. évihez képest. Az USA-ban a sertés ára 1,54 dollár (USD)/kilogramm hasított hideg súly volt 2017 márciusában, ez 8 százalékos emelkedést jelentett az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Brazíliában a sertés ára 32 százalékkal volt magasabb 2017 harmadik hónapjában (6,42 brazil reál/kilogramm hasított hideg súly), mint az előző esztendő azonos hónapjában. Az Európai Bizottság márciusban megjelent rövid távú előrevetítése szerint az EU sertéshústermelése várhatóan 23,23 millió tonna körül alakul 2017-ben, nem változik számottevően az előző évihez képest. Az Európai Unióban az „E” kereskedelmi osztályba tartozó sertés vágóhídi belépési ára 1,57 euró/kilogramm hasított hideg súly volt 2017 márciusában, 23 százalékkal emelkedett egy év alatt. Magyarországon a hazai termelésű vágósertés termelői ára áfa és szállítási költség nélkül 486 forint/kilogramm hasított súly volt 2017 márciusában, 27 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbi átlagárhoz képest.
Item Type: | Periodical |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | agrárpiac, sertés, vágósertés, szarvasmarha, vágómarha, bárány, vágóbárány, juh, marhahús, hús, sertéshús, termelői ár, piaci jelentés |
Subjects: | Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics > Q02 - Commodity Markets Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics > Q1 - Agriculture > Q11 - Aggregate Supply and Demand Analysis – Prices |
Depositing User: | István Ady |
Date Deposited: | 18 Sep 2017 10:32 |
Last Modified: | 20 Mar 2018 14:35 |
URI: | http://repo.aki.gov.hu/id/eprint/2439 |
Actions (login required)
View Item |