Kapronczai, István (ed); Bojtárné Lukácsik, Mónika and Felkai, Beáta Olga and Györe, Dániel and Kapronczai, István and Kürti, Andrea and Székelyné Raál, Éva and Tóth, Piroska and Vágó, Szabolcs (2009): Tulajdonosi és szervezeti változások a hazai élelmiszeriparban = Ownership and Organisational Changes in Hungarian Food Industry. Agrárgazdasági Tanulmányok, 2009. (1.). Agrárgazdasági Kutató Intézet, Budapest. ISBN 978 963 491 531 7
|
PDF
Download (5MB) | Preview |
Abstract
Az élelmiszeripar Magyarország gazdaságában fontos szerepet játszott az elmúlt egy-másfél évszázadban. Az EU csatlakozás után azonban fokozatosan vesztett a dinamizmusából és napjainkra válságba került. A tanulmány ennek a folyamatnak a jellemzőit és okait tárja fel, valamint fejlesztési irányokat fogalmaz meg a kibontakozás érdekében. = The food industry played an important role in Hungary’s economy during the last ten to fifteen years. Following the EU accession, however, it has gradually lost in dynamism and got into a critical condition by today. Our study reveals the characteristics and the reasons of this process and outlines some development concepts that would be able to expedite the recovery.
Item Type: | Book |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | élelmiszeripar, húsfeldolgozás, gyümölcs- és zöldségfeldolgozás, tejtermékek gyártása, Malomipari termékek gyártása, tésztagyártás, dohánytermékek gyártása, üdítőital gyártás, emberi erőforrás, növekedés, tőkeellátottság, hatékonyság |
Subjects: | L - Industrial Organization Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics |
Depositing User: | István Ady |
Date Deposited: | 22 Aug 2016 12:42 |
Last Modified: | 22 Aug 2016 13:12 |
URI: | http://repo.aki.gov.hu/id/eprint/1278 |
Actions (login required)
View Item |