Kálmán, Ákos (2014): Agrárpiaci Jelentések, Baromfi. (1): [Periodical]
|
PDF
Download (467kB) | Preview |
Abstract
Az Európai Bizottság adatai szerint a baromfihús részben pótolni tudta a Közösségben fellépő marha- és sertés - húshiányt 2013-ban. Az EU baromfihús-termelése megtartotta a folyamatosan növekvő tendenciáját és 0,7 százalékkal emelkedett 2013-ban az előző évihez képest. A baromfihús-termelés évente átlagosan 0,8 százalékkal növekszik 2023-ig, amikor a kibocsátás várhatóan eléri a 13,6 millió tonnát. A baromfihús egy főre jutó fogyasztása folyamatosan növekedett az elmúlt években, és 2013-ban 21,12 kg-ot ért el. A jelentés szerint az EU baromfihúsexportja 1,1 százalékkal emelkedett 2013-ban, ugyanakkor 1,2 százalékkal fog csökkenni 2014-ben. Az import nem változott 2013-ban, 2014-ben várhatóan 0,5 százalékkal mérséklődik. Az Európai Bizottság adatai alapján 2013-ban 194,9 euró/100 kg volt az egész csirke uniós átlagára, ami 2,1 százalékkal haladta meg az előző év árszintjét. Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára (296 forint/kg) 10 százalékkal volt magasabb 2013-ban az egy évvel korábbinál.
Item Type: | Periodical |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | termelés, baromfi, értékesítési ár, termelői ár, csirkehús, kereskedelem, pulyka, kínálat, export, piac, tojás, csomagolóhelyi ár, nemzetközi árinformációk, csirke kereslet, fogyasztás, kacsa, átlagár, piaci jelentés, világpiac, pulykahús |
Subjects: | Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics > Q02 - Commodity Markets Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics > Q1 - Agriculture > Q11 - Aggregate Supply and Demand Analysis – Prices |
Depositing User: | István Ady |
Date Deposited: | 01 Mar 2016 14:46 |
Last Modified: | 01 Mar 2016 14:46 |
URI: | http://repo.aki.gov.hu/id/eprint/692 |
Actions (login required)
View Item |