Elek, Réka (2015): Agrárpiaci Jelentések BAROMFI. (23.): [Periodical]
|
PDF
Download (844kB) | Preview |
Abstract
Az ausztrál Agrárgazdasági és Erőforrás-gazdálkodási Tudományok Hivatalának (ARABES) előrevetítése szerint Ausztráliában az elmúlt években a csirkehús vált a legkedveltebb húsféleséggé. Ennek legfőbb oka a fogyasztói szokások kedvező változása és a csirkehús versenyképes kiskereskedelmi ára. A következő években várhatóan tovább emelkedik a csirkehúsok fogyasztása. Az Európai Bizottság adatai alapján 2015 első 46 hetében 183,22 euró/100 kg volt az egész csirke uniós átlagára, kismértékben csökkent az előző év azonos időszakához képest. Magyarországon a vágócsirke élősúlyos termelői ára 260 forint/kg körül alakult 2015 első 46 hetében, ami 3 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál.
Item Type: | Periodical |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | termelés, baromfi, értékesítési ár, termelői ár, csirkehús, kereskedelem, pulyka, kínálat, export, piac, tojás, csomagolóhelyi ár, nemzetközi árinformációk, csirke kereslet, fogyasztás, kacsa, átlagár, piaci jelentés, világpiac, pulykahús |
Subjects: | Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics > Q02 - Commodity Markets Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics > Q1 - Agriculture > Q11 - Aggregate Supply and Demand Analysis – Prices |
Depositing User: | István Ady |
Date Deposited: | 01 Mar 2016 14:42 |
Last Modified: | 11 May 2016 11:54 |
URI: | http://repo.aki.gov.hu/id/eprint/539 |
Actions (login required)
View Item |