Thury, Eszter (2009): Agrárpiaci Jelentések Baromfi. (21.): [Periodical]
|
PDF
Download (1MB) | Preview |
Abstract
Az AKI PÁIR előzetes adatai alapján a vágócsirke felvásárlás 15%-kal nőtt, élősúlyos termelői ára pedig 2%-kal csökkent októberben az előző évhez képest. A csirkehúsok X. havi belföldi értékesítése 13%-kal nőtt 2008 azonos időszakához viszonyítva. A vezértermékek feldolgozói értékesítési ára csökkent a vizsgált időszakban. A friss grillcsirke ára 2%-kal, a csirkecombé 0,3%-kal, a csirkemellé pedig 6%-kal maradt el az egy évvel korábbitól. A vágópulyka októberi felvásárlása 8%-kal maradt el a tavalyitól, élősúlyos termelői ára pedig 4%-kal volt alacsonyabb. A pulykahúsok belföldi értékesítése ugyanebben az időszakban 6%-kal csökkent. A pulykamell filé feldolgozói értékesítési ára 8%-kal volt alacsonyabb, ugyanakkor a pulyka alsócomb és felsőcomb ára továbbra is jelentősen meghaladta a tavalyi árszintet (+23%, illetve +19%). Az étkezési tojás X. havi értékesítése 1%-kal csökkent, csomagolóhelyi értékesítési ára pedig 12%-kal nőtt az előző évhez viszonyítva. Az egész csirke uniós átlagára októberben visszaesett, az étkezési tojásé ugyanakkor továbbra is növekvő tendenciát mutat.
Item Type: | Periodical |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | termelés, baromfi, értékesítési ár, termelői ár, csirkehús, kereskedelem, pulyka, kínálat, export, piac, tojás, csomagolóhelyi ár, nemzetközi árinformációk, csirkekereslet, fogyasztás, kacsa, átlagár, piaci jelentés, világpiac, pulykahús |
Subjects: | Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics > Q02 - Commodity Markets Q - Agricultural and Natural Resource Economics – Environmental and Ecological Economics > Q1 - Agriculture > Q11 - Aggregate Supply and Demand Analysis – Prices |
Depositing User: | István Ady |
Date Deposited: | 18 May 2016 13:01 |
Last Modified: | 18 May 2016 13:01 |
URI: | http://repo.aki.gov.hu/id/eprint/1308 |
Actions (login required)
View Item |